Maharishi Mahesh Yogi

“Through Transcendental Meditation, the human brain can experience that level of intelligence which is an ocean of all knowledge, energy, intelligence, and bliss.” — Maharishi

Program Transcendentalne meditacije ®
(TM ®) Maharishi Mahesh Yogi-ja je najefektivnija dostupna tehnika za duboku relaksaciju, eliminisanje stresa, promoviranje zdravlja, povećanje kreativnosti i inteligencije, i sticanja unutrašnje sreće i ispunjenja.

Tehnika transcendentalne meditacije, praktikuje se od strane 5 miliona ljudi širom sveta, jednostavna je, prirodna, nenaporna tehnika. Efektivnost Transcendentalne meditacije potvrđena je sa više od 500 naučnih studija na više od 200 nezavisnih istraživačkih ustanova u 30 zemalja.

TM tehnika ne zahteva neko posebno verovanje ili stil života, ona nije religioznog karaktera, ne oduzima mnogo vremena i može se naučiti bez obzira na starost, ili stepen obrazovanja.

Utemeljitelj
programa transcendentalne meditacije

Maharishi Mahesh Yogi je široko priznat kao vodeći naucnik u polju svjesti i smatra ga se najvećim svetskim učiteljem u današnjem svetu. Maharishi je u potpunosti obnovio hiljadugodišnju Vedsku literaturu u punoj važnosti njene teorije i prakse i organizovao je u obliku potpune nauke o svesti.

Maharishijeva Vedska nauka i tehnologija razvija puni potencijal Prirodnog zakona u ljudskoj svesti kao osnove za unapređivanje svih vidova života.

Program transcendentalne meditacije, subjektivni vid tehnologije Maharishijeve Vedske nauke i tehnologije, najšire je prakticiran i najopsežnije istražen program samorazvoja u svetu.

Maharsihi trenutno ustanovljava Maharishijeva Vedska učenja i Maharishijeve Vedske škole diljem svijeta koje nude majstorstvo nad Prirodnim zakonom svakom pojedincu čime je moguć život u skladu sa svim zakonima prirode – sa željom da se ostvari savršenstvo u području svake profesije – i stvaranje državnih vlada koja će biti sposobne ne samo rešiti probleme već ih i preduprediti.