Savez za Transcendentalnu meditaciju Srbije

Drevnu, danas najviše naučno istraženu tehniku Transcendentalne meditacije (TM) za razvoj punog potencijala života podučavaju sertifikovani učitelji TM-a Saveza za TM Srbije, registrovanog u APR-u, kao neprofitno, nevladino udruženje građana, čije je članstvo zasnovano na dobrovoljnoj bazi. Za pola veka u Srbiji, TM je naučilo skoro 40 hiljada ljudi, svih interesovanja, obrazovanja i svih religija.

Od brojnih akcija, najzapaženija je bila ”Pomoć građanima za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja”, uz podršku Ministarstva zdravlja Srbije, Ministarstva odbrane, sporta, ЕPS-a, Jugopetrola, PTT saobraćaja Srbije, Duge  i drugih državnih i privatnih organizacija, ali i brojnih pojedinaca, održana za vreme bombardovanja 1999.

Tokom mesec dana te akcije obučili smo oko hiljadu ljudi, i angažovali dodatne grupe eksperata u TM i TM-sidhi programu, za povećanje integracije u kolektivnoj svesti.

U preko 50 naučnih istraživanja (preko 600 nezavisnih naučnih istraživanja potvrđuje dobrobiti na sva područja života) dokazan je značajan uticaj TM-a na smirivanje sukoba i rast pozitivnosti, kako na Bliskom Istoku, tako i u drugim kriznim žarištima širom sveta, što je publikovano u vodećim svetskim naučnim časopisima.

Kroz svakodnevno oživljavanje izvorne nepobedive prirode života-koherencije i mira u kolektivnoj svesti… 

Danas u svetu sve više vlada počinje da koristi naučno potvrđeno otkriće poznato kao “Mahariši efekat 1% populacije koja praktikuje TM za povećanje koherencije“. (Više o tom istraživanju ovde)

Takođe, prošireni Mahariši efekat, koji pokazuje da čak i veoma mala grupa ljudi, veličine samo kvadratnog korena iz 1% populacije, a koja praktikuje 2 x dnevno TM, kao i napredniji, dosta moćniji TM-sidhi program, eliminiše stres i negativnosti u društvu, povećava stabilnost, ekonomski napredak i donosi opšte blagostanje. Kratko rečeno, generiše stanje nepobedivosti sistema.   

Otuda, TM ima sve veću primenu u kompanijama, školama i fakultetima, sportskim klubovima, centrima za decu bez roditeljskog staranja, u vojci, rehabilitaciji ratnih vojnih veterana, policiji, zdravstvu, rehabilitaciji zatvorenika, Takođe, TM koriste i vrhunski sportisti, naučnici, umetnici, poznate ličnosti… U svetu je do sada preko 10 miliona ljudi naučilo TM.

U našoj zemlji trenutno je u toku formiranje grupe od 300 eksperata u TM i TM-sidhi programu – za nepobedivst, trajnu stabilnost i trajni napredak Srbije.

U svim državama bivše Jugoslavije radi se na formiranju ovakvih ekspertskih grupa.
Za oživljavanje ove u našoj zemlji preko potrebne nepobedivosti, nepobedive punoće života i razvoj integrisane kolektivne svesti, uključeni su i dodatni sadržaji:

– posebne vedske tehnologije koje se zovu jagje, i koje izvode panditi – vedski stručnjaci; ove jagje stvaraju mnoštvo dobrobiti za našu zemlju kroz program Nacionalnih jagja. Više na https://vedicpandits.org/sr/yagya/

– prirodna – ajurvedska medicina, uključena u integrativni medicinski sistem, Više na https://ajurveda.rs/ i https://www.ajur-veda.rs/

– vedska-prirodna organska poljoprivreda (bez hemije); Više na vedskapoljoprivreda.com 

– prirodna Mahariši vastu arhitektura. Više na https://www.maharishivastu.org/

Započnimo iz korena oživljavanje sklada sa svim zakonima prirode – buđenje nepobedivosti na ličnom planu, tako automatski oživljavamo nepobedivost kod naših najbližih i u kolektivnoj svesti naše zemlje i šire.