Konsultacije Mahariši aroma terapije u Beogradskom TM centru od 23. do 29. juna

Da biste zakazali termin obratite se Ani Omčikus, sertifikovanom konsultantu za Mahariši aromaterapiju, na e-mail adresu: [email protected] ili na telefon 066/ 946 95 21

Esencijalna ulja su se koristila u religiozne, medicinske i kozmetičke svrhe hiljadama godina, u drevnoj indijskoj civilizaciji, što je pronađeno u vedskoj literaturi, takodje u drevnoj Kini, Egiptu, Vavilonu, kao i u grčkoj i rimskoj civilizaciji sve do srednjeg veka. Upotreba ovih dragocenih ulja doživela je ponovno buđenje u dvadesetom veku uz pomoć važnih otkrića francuskohg hemičara Gatefosa i francuskog doktora Valneta, koji su očevi moderne aromaterapije.

U savremenom dobu definišemo „aromaterapiju“ kao „kvalifikovanu i kontrolisanu upotrebu čistih, terapeutskih esencijalnih ulja, koja su ispraljive supstance aromatičnih biljaka, čija je svrha da doprinesu celokupnom psihičkom i fizičkom zdravlju i blagostanju“.

Esencijalno ulje – „suština“, „životna snaga“ ili „duša“ biljke prisutna je u nežnim kanalima cvetova i listova biljke ili u plodovima, granama, iglicama, semenima, korenima ili u korama biljaka i dobija se različitim metodama – destilacijom (uz pomoć vodene pare), metodom presovanja ili ekstrakcijom.

Prosečni prinos esencijlanog ulja od sirovog materijala iznosi 1.4%, što znači da je oko 70 kilograma biljnog materijala potrebno da bi se proizveo kilogram esencijlanog ulja. Ponekada je potrebno više, ponekada manje. Na primer, da bi se proizveo kilogram esencijalnog ulja lavande potrebno je 160 kilograma pupoljaka lavande, dok je za dobijanje kilograma esencijalnog ulja ruže potrebno 4.000 kilograma svežih ružinih latica.

Veoma je važno koristiti isključivo esencijalna ulja najvišeg kvaliteta, 100% prirodna i potpuno čista, dobijena od divljih ili organski uzgojenih biljaka, koja su destilovana polako i pod niskim pritiskom, da bi obezbedila maksimalnu moć i delotvornost.

Esencijalna ulja su veoma moćne supstance. Ona imaju moć da utiču na naše fizičko, mentalno i emotivno blagostanje, na temljan način: ona mogu brzo da nas uzdignu, smire i opuste; ožive, motivišu i inspirišu; usklade i uravnoteže naše emocije; uklone umor, napetosti, strepnje, glavobolje, bolove i zamor; stvaraju normalan apetit, dobro varenje, dobar san, mentalnu bistrinu, kreativnost; doprinose stvaranju osećaja blaženstva i osećaja sreće i mnogo toga drugog.

Naučnim ekspirimentima je dokazano da udisanje esencijalnih ulja uravnotežava aktivnosti desne i leve hemisfere mozga.

Praktično sva esencijalna ulja imaju anti-bakterijska svojstva, koja podstiču imuni sistem, mogu pomoći da se infektivne bolesti spreče i izleče.

Esencijalna ulja imaju visoko anti-bikrobna svojstva i stvaraju sredinu u kojoj bolesti, bakterije, virusi i gljivice ne mogu da opstanu.

Esencijlana ulja povećavaju apsorpciju i tok prane (životni dah) u fiziolgiji. Ona imaju najveći kapacitet apsorbcije slobodnih radikala, što ih čini moćnim razaračima slobodnih radikala, koji su najveći uzrok bolesti i starenja..

Zahvaljujući maloj veličini svojih molekula, esencijlana ulja mogu lako proderti kroz ćelijsku membranu, kao i kroz granicu između krvi i mozga, što im omogućava do prodru do mnogih delova tela i deluju blagotvorno.

Esencijalna ulja su u stanju da reše mnoge bolesti ne samo sa fizičkog nivoa, već takođe sa mnogo temeljnijeg i osnovnijeg nivoa – sa nivoa emocija, koja su veoma često osnova koja prouzrokuje fizičke bolesti.

Maharišijeva aromaterapija koristi isključivo sertifikovana organska ili divlje gajena VedAroma esencijalna ulja najčistijeg i najvišeg kvaliteta za oživljavanje unutrašnje inteligencije, fiziologije, za stvaranje celine i ravnoteže u telu i umu.

Jai Guru Dev
Ana Omčikus, sertifikovani konsultant za Mahariši aromaterapiju