Klint Istvud

You are currently viewing Klint Istvud

Klint IstvudJa sam veliki pristalica transcendentalne meditacije. Bavim se njome već skoro 40 godina. Smatram da je svako može koristiti kao moćno sredstvo protiv stresa. Stres, naravno, prati svaki biznis, ali naročito pogađa ljude u oružanim snagama koji pate od različitih vrsta stresnih sindroma.

Smatram da je TM sjajna stvar. Postoji dovoljno studija koje dokazuju da je transcendentalna meditacija ili TM, kako je svi nazivamo, nešto što može da koristi svakome… Smatram je izvanrednim sistemom korisnim za život uopšte – zašto bih se inače njome bavio svih ovih godina.

O transcnendentalnoj meditaciji gospodin Istvud je prvi put govorio u javnosti 1975. u “The Merv Griffin Show” u kome je gostovao zajedno s Mahariši Maheš Jogijem koji je ovo znanje doneo svetu. Od tada nastavlja da tiho uživa u svojoj svakodnevnoj praksi.

U intervjuu u GQ-magazinu decembra 2009, u vreme premijere njegovog filma „Nepobedivi“, na pitanje da li još uvek upražnjava transcendentalnu meditaciju, odgovorio u sebi svojstvenom stilu – jednostavno i direktno: „Dva puta dnevno. Daje sjajne rezultate. Jednostavno vam pruža mogućnost da se usredsredite.